Word Beschermer

Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen Junior Beschermers

Wat is een Junior Beschermer?

Een Junior Beschermer is een kind onder de 12 jaar die, tegen betaling door een volwassene, een welkomstpakket en jaarlijks een speurkaart en Junior Beschermerspas ontvangt van Utrechts Landschap. Junior Beschermers worden aangemoedigd om met (groot)ouders, oom of tante de natuur in te gaan. De activiteiten zijn gericht op kinderen van 4 tot 12 jaar, maar Junior Beschermers aanmelden mag al vanaf 0 jaar.

Wat kost een Junior Beschermerschap?

Een Junior Beschermerschap kost € 7,50 per kind. U kunt alleen een Junior Beschermer aanmelden als de betaler een Beschermer (minimaal € 24,- per jaar) van Utrechts Landschap is. Speciale activiteiten worden via de Beschermers gecommuniceerd in Mijn Landschap en de digitale nieuwsbrief.

Moet ik voor ieder kind betalen?

Een Junior Beschermerspas is persoonlijk en de kortingen voor speciale kinderactiviteiten gelden voor 1 kind. Wel blijft de (volwassene) Beschermerspas voor het hele gezin geldig voor de reguliere Beschermerskortingen en –activiteiten. Het kind ontvangt ieder jaar een nieuwe Junior pas.

Kan ik alleen per automatische incasso betalen?

Een Junior Beschermerschap is alleen mogelijk per jaarlijkse automatische incasso. Utrechts Landschap wil de verzendkosten en het papier van een acceptgiro besparen. De incasso zal jaarlijks plaatsvinden via de rekening van de Beschermer. De incasso zal per opgegeven kind worden geïncasseerd, u ontvangt daarvan per kind een bevestigingsbrief met mandaatnummer. De betaling stopt automatisch als het kind 12 jaar is geworden.

Hoe kan ik opzeggen of wijzigingen doorgeven?

Opzegging of een wijziging van het Junior Beschermerschap kan via de Beschermer zelf of via de ouders van het kind worden doorgegeven. Dit is mogelijk per telefoon: 030-220 55 55 of per e-mail naar beschermersadministratie@utrechtslandschap.nl onder vermelding van de opzegreden/wijziging naam en adresgegevens. Opzegging kan op ieder moment.

Ik ben lid van een ander Landschap, mag ik Junior Beschermers opgeven?

Dit is helaas nog niet mogelijk. Utrechts Landschap kan administratief niet bijhouden of leden van andere landschappen betalend lid zijn en hoe dit lidmaatschap door de jaren heen ontwikkelt.

Wanneer ontvangt het kind het welkomstpakket?

Wij doen ons best de welkomstpakketten binnen 2 weken te versturen tijdens actieperiodes. In de wervingsactie vanaf 15 november 2016 zal er ook een boekje Laarzen aan! bij het welkomstpakket verzonden worden (naar het kind of de gever). Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden versturen wij de pakketten begin december naar meerdere adressen tegelijk.

Kan ik het boekje Laarzen aan! los kopen?

Dat is helaas niet mogelijk. Het wandelboekje is exclusief voor het Junior Beschermerschap ontwikkeld. Wel kunt u het boekje aanvragen als u al een kind Junior Beschermer heeft gemaakt voor 15 november 2016 via beschermersadministratie@utrechtslandschap.nl

Wat doen jullie met de gegevens?

Utrechts Landschap verkoopt geen adressen aan derden en gebruikt gegevens alleen om Beschermers te informeren of passende acties onder de aandacht te brengen. Gegevens van kinderen voldoen daar ook aan en worden ook niet voor telemarketing gebruikt.

Wanneer krijg ik een rugzakje en button?

Als u kinderen direct Junior Beschermer maakt via de infocentra of via de promotiewagen van Utrechts Landschap zit het welkomstpakket in een leuk tasje met een button. Het kind kan er dan direct mee aan de slag. Bij aanmelding via de flyer in Mijn Utrechts Landschap of via de website zal het welkomstpakket per post naar het kind verzonden worden en zit er geen tasje en button bij.

Welke speurkaarten krijgt het kind nog meer?

Ieder jaar zal er een andere speurkaart naar het kind verzonden worden. Dit kan een paddenstoelenkaart zijn, of bijv. een vogelkaart. Er zijn vele varianten.