Natuurbegraafplaats

Het geluid van ruisende bladeren, zingende vogels en zonlicht dat over de bodem van het bos speelt. Zo ziet de natuurbegraafplaats bij Den en Rust in Bilthoven eruit. Geen graven met grafstenen, geen hekken en geen kunstmatige verlichting. Enkel de wisseling van de seizoenen verandert het aanzicht van de natuurbegraafplaats. Het bos, in zijn natuurlijke staat, blijft zo veel mogelijk onaangetast.

Begraven in de natuur

Utrechts Landschap heeft samen met begraafplaats Den en Rust in Bilthoven een natuurbegraafplaats gerealiseerd. De natuurbegraafplaats ligt in een bosgebied van Utrechts Landschap. Op de natuurbegraafplaats blijft het boskarakter behouden. Er zijn geen hekken, noch verlichting. Het bos blijft gewoon opengesteld voor het publiek. De graven worden gemarkeerd met een eenvoudig grafgedenksteen. Er is één pad (van cortenstaal) aangelegd dat door het bosperceel slingert. Graven blijven voor altijd onaangeroerd. Zowel kisten als urnen moeten volledig composteerbaar zijn, waardoor alles uiteindelijk weer opgenomen wordt in de kringloop van de natuur.

Voorlichtingsbijeenkomst

Wanneer u interesse heeft in een natuurbegraafplaats kunt u contact opnemen met Dela. Zij zullen dan contact met u opnemen en een rondleiding verzorgen.

Wilt u liever advies aan huis? Dan kunt u ook contact opnemen met DELA.

Den en Rust

Het bosperceel blijft in eigendom en beheer van Utrechts Landschap. DELA verzorgt de begrafenissen. Tussen de natuurbegraafplaats en aangrenzende woonpercelen ligt een bosstrook van 45 meter breed waarin geen graven komen. Meer informatie over de mogelijkheden om begraven te worden op de natuurbegraafplaats van Den en Rust, vindt u op de site van DELA.

Naar de website van DELA