Word Beschermer

Ontdek landgoed De Paltz

Landgoed De Paltz

Landgoed De Paltz  is een prachtig landgoed dat in 1876 werd ontworpen door de landschapsarchitecten Copijn en Springer. Het terrein van circa 80 hectare bestaat uit beukenlanen, zichtassen, waterpartijen, een statige villa, een koetshuis en een herderswoning. De particulieren die in de loop der jaren eigenaar zijn geweest, hebben hun signatuur nagelaten. Dit maakt van De Paltz een afwisselend landgoed met verrassende details. Het landgoed is sinds 9 mei 2014 opengesteld voor publiek. Er loopt een gemarkeerde wandelroute van 3,4 km. Regelmatig vinden er rondleidingen met een gids plaats.

De Paltz (3,4 km)

Wandelroute

De Paltz (3,4 km)

Naar route

Excursie met eigen groep

Het is mogelijk om op landgoed De Paltz een excursie te krijgen met uw eigen groep.

Meer informatie

Herman van Veen over De Paltz

Herman van Veen.jpg21 juni 2015 De bekendste bezoeker van landgoed De Paltz heeft een monumentaal boek over het Soester landgoed geschreven. Herman van Veen overhandigde op zondag 21 juni het eerste exemplaar van ‘Een ... lees verder
Excursies op De Paltz

Met een gids op pad

Excursies op De Paltz

Bekijk de data

Herstel kluizenaarsgrot

Lang geleden woonde diep in het donkere bosgebied van De Paltz een kluizenaar in een verborgen grot, uit omstreeks 1876. De grot werd opgebouwd uit sintels, baksteen en cement. Het dak werd gedragen  door spoorrails. Utrechts Landschap heeft de wens om de grot op te knappen. 

Meer over de kluizenaarsgrot