Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Zeisterbos

Zeisterbos

Veiligheidssnoei Utrechts Landschap

Eerder dit jaar heeft Utrechts Landschap de zogenaamde boomveiligheidscontrole uitgevoerd. Daarbij zijn de risico’s voor de omgeving in kaart gebracht. Op 12 oktober 2020 start de firma Hoefakker Boomspecialisten in opdracht van Utrechts Landschap met de uitvoering van boswerkzaamheden, waarbij bomen worden gesnoeid. Deze maatregelen worden uitgevoerd om uw veiligheid op de paden, wegen en parkeerplaatsen te waarborgen.

In oktober zullen eerst het Zeisterbos, Pavia, Schoonoord en Heerewegen onder handen worden genomen.

Voor zowel uw veiligheid als die van de boomverzorgers zal het nodig zijn om soms een weg of pad tijdelijk af te sluiten. Wij vertrouwen op uw begrip voor dit tijdelijke ongemak.

Zeisterbos

Het Zeisterbos is een bijzonder oud bos. De bosbodem is rijk begroeid met ondermeer salomonszegel, blauwe bosbes, lijsterbes en kamperfoelie. Al wandelend zult u merken dat deze begroeiing een grote aantrekkingskracht heeft op vogels. Met een beetje geluk spot u een gekraagde roodstaart, bosuil, goudhaantje of een glanskop. 

Meer over het Zeisterbos

Praktische informatie

 • Wandelen

  Er zijn twee gemarkeerde routes:

  Er is één beschreven wandeling:

  Het is mogelijk om voor dit gebied een excursie met eigen groep aan te vragen. 

 • Honden

  In het Zeisterbos mogen honden los, mits ze onder appel staan. Houd rekening met andere bezoekers.

 • Ruiters

  Diverse ruiterpaden.

 • Mountainbiken

  Alleen op de daarvoor beschikbare route: Mountainbikeroute Zeisterbos

 • Rolstoelen

  De wandelpaden rond ’t Jagershuys, de bosvijver en het Laantje zonder Eind zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 • Ingang

  Parkeerplaats restaurant 't Jagerhuys, Jagersingel 15, Zeist, of Parkeerplaats direct aan het begin van de Prins Bernhardlaan in Zeist.

 • Boswachter

  Rob Veenbrink - Regio Noord

  Rob-26.jpg