Delen bossen Leersum weer open

Leersum stormschade.jpg

Delen van de bossen rondom Leersum zijn sinds vrijdag 2 juli weer open voor publiek. Op de kaart hieronder is te zien welke gebieden zijn vrijgegeven (groen gearceerd). Grote delen (rood gearceerd) blijven nog verboden toegang, omdat de situatie daar nog uiterst gevaarlijk is. In de gebieden die nu weer zijn opengesteld, blijft het verboden om van de paden af te gaan. Het is buiten de paden nog steeds te gevaarlijk.

Staatsbosbeheer en Utrechts Landschap werken hard aan het verder openstellen van de gebieden. De situatie kan de komende tijd dus veranderen. Kijk voor de meest actuele situatie op de kaart hieronder.

Op 18 juni trok er een valwind door Leersum, die ook in de bossen voor veel schade zorgde. Vanwege levensgevaarlijke situaties sloten Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer de bossen in de omgeving van Leersum af voor publiek.

Naast het zoveel mogelijk weer veilig maken van onze gebieden, werkt Utrechts Landschap de komende weken aan een plan hoe we verder gaan met het bos en de paden.