Evenement ‘Park Vliegbasis Soesterberg tien jaar open’

Op zondag 1 oktober is er een gratis evenement voor jong en oud voor een gezellige dag in het natuurpark. Voor zowel natuurliefhebbers als sportievelingen is er van alles te beleven. Er zijn spannende speurtochten en natuurexcursies op de fiets onder begeleiding van een gids. Hardlopers schrijven zich in voor een uitdagende parkloop of prestatieloop (meerdere afstanden) en kinderen kunnen hun survival skills oefenen of doen mee aan een mini-bootcamp.

Op de ontmoetingsplaats bij shelter 610 kunnen bezoekers aanschuiven voor een gratis snack en drankje. Bekijk het volledige programma op www.hartvandeheuvelrug.nl/feestvliegbasis.

Na het sluiten van de militaire vliegbasis in 2008 beheert Het Utrechts Landschap het terrein als natuurgebied en heeft het een nieuwe naam gekregen: Park Vliegbasis Soesterberg. Het programma Hart van de Heuvelrug heeft dit gebied in de afgelopen 15 jaar geleidelijk vormgegeven in een grotendeels vrij toegankelijk natuurgebied met recreatieve routes. Omwonenden uit Soesterberg, Bosch en Duin en Den Dolder weten het gebied al jaren goed te vinden voor een wandeling of sportief rondje op de fiets.

Lees meer op de website van Provincie Utrecht.