Fluisterstille nieuwe Pont maakt eerste vaarexcursie

UL nieuwe Pont Utrechts Landschap.JPG

Zaterdag 17 juli maakt de nieuwe, elektrische ‘Pont Utrechts Landschap’ haar eerste vaarexcursie over de Kromme Rijn. Utrechts Landschap heeft de oude Pont vervangen door een elektrisch exemplaar, een groene én fluisterstille boot. De stilte op het water tijdens het varen, maakt een excursie met de Pont nu nog specialer.  

Door corona hebben de vrijwilligers van Utrechts Landschap lang moeten wachten om uit te kunnen varen met hun nieuwe Pont, maar nu gaat het eindelijk gebeuren. Zaterdag om 12.00 uur vertrekt de Pont vanuit Bunnik voor een Kersenvaart. Vanwege de geldende maatregelen, mogen er voorlopig minder passagiers aan boord. Vooraf reserveren is verplicht en kan hier

11 meter lang

Al ruim 25 jaar organiseren de vrijwilligers van Utrechts Landschap vaarexcursies over de Kromme Rijn. De oude Pont was aan vervanging toe en dankzij een schenking van de Nationale Postcode Loterij, vermogensfondsen en verschillende particulieren kon er een nieuwe elektrische Pont worden gekocht. Het is een glimmend schip geworden van 11 meter lang. Hij is gemaakt van aluminium en het ontwerp is gebaseerd op een Giethoornse punter. Achtentwintig mensen passen erop. Dankzij royale giften was er zelfs geld voor een schaarlift, zodat ook mensen in een rolstoel aan boord kunnen. De geluidsinstallatie heeft een headset gekregen, zodat de gidsen goed verstaanbaar zijn en hun handen vrij kunnen houden. Ook de gewenste zitkussens zijn er dankzij giften gekomen.

Vaarexcursies met thema’s

De Pont maakt nog tot eind september educatieve vaartochten over de Kromme Rijn. Tijdens de vaarexcursies vertellen de gidsen over de rijke natuur in en langs de rivier. Er zijn reguliere natuurexcursies en excursies met een thema, zoals de Kindervaart, Moederdagvaart, Kersenvaart, Midzomeravondvaart en Vroege Vogelvaart. Alle vaartochten en vaardata zijn hier te vinden.