Kasteel Loenersloot geopend tijdens Dag van het Kasteel

Op maandag 29 mei is Kasteel Loenersloot in het gelijknamige dorp op de jaarlijkse landelijke Dag van het Kasteel geopend. Bezoekers kunnen het kasteel op eigen gelegenheid bekijken, er zijn mini-concerten op een gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 en voor kinderen is er ook van alles te beleven.

In en rond het kasteel
In het kasteel, beheerd door Utrechts Landschap, zijn fraaie prenten van het vroegere kasteel en bewoners tentoongesteld. Er worden elk uur worden video’s vertoond waaronder een video over de laatste kleurrijke bewoonster, barones M. van Nagell -Martini Buys. Op de bel-etage is het personeel van het kasteel op deze dag druk in de weer! Kinderen kunnen op de oprijlaan blikgooien, steltlopen, zaklopen en zich laten schminken. Ook zullen er die dag een drietal parkrondleidingen zijn onder leiding van de boswachter en de parkbeheerder. De rondleidingen zijn gratis maar bezoekers dienen van te voren te reserveren.

Mini-concert
Kaoru Iwamura, professioneel pianofortebespeelster, geeft elk uur op een gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 een mini-concert met werken van bekende componisten.

Voor dit evenement is het nodig te reserveren. Meer informatie staat hier.