Kasteel Loenersloot geopend tijdens Dag van het Kasteel

Op maandag 20 mei is Kasteel Loenersloot op de jaarlijkse landelijke Dag van het Kasteel geopend. Bezoekers zijn van harte welkom om het kasteel en het park te bezichtigen. Ook is er muziek en zijn er leuke kinderactiviteiten.

Entree Kasteel Loenersloot

In en rond het kasteel
Elk uur kun je de vele ruimten, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren met uitzicht tot Utrecht toe geheel op eigen gelegenheid bekijken. In elke ruimte staat een vrijwilliger om vragen aan te stellen. In het kasteel zijn fraaie prenten van het vroegere kasteel en bewoners tentoongesteld. Daarnaast worden er op de Dag van het Kasteel video’s vertoond waaronder een video over de laatste kleurrijke bewoonster, barones M. van Nagell -Martini Buys.

Op de bel-etage is het personeel van het kasteel op deze dag druk in de weer! Kinderen kunnen op de oprijlaan blikgooien, steltlopen, zaklopen en zich laten schminken. Ook zijn er parkrondleidingen onder leiding van de boswachter en de parkbeheerder.

Mini-concerten
Kaoru Iwamura, professioneel pianofortebespeelster, geeft elk uur op een gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 een mini-concert met werken van bekende componisten.

Horeca en parkeren
Op de oprijlaan is voor deze dag een horecagelegenheid ingericht. Parkeren kan op de (met lichtgroene borden aangegeven) gratis kasteel-parkeerplaats, op 10 minuten lopen van het kasteel.

Voor dit evenement is het nodig te reserveren. Meer informatie staat hier.