Nieuwe parkeersituatie Heidestein

De straat Hoog Kanje wordt vanaf 17 april tussen de Kerckeboschlaan en de Grensweg afgesloten voor auto’s. Het gebied wordt de komende periode tot de zomervakantie ingericht als wandelgebied. Het fietspad van asfalt blijft bestaan. Het parkeerterrein in het bos bij Heidestein komt vanaf 11 juni te vervallen.

Parkeren bezoekers Heidestein
Vanaf 17 april kunnen bezoekers gebruik maken van de parkeerplaatsen aan Hoog Kanje in de omgeving van Binnenbos en de scholen. Uit een verkeersonderzoek in opdracht van gemeente Zeist is gebleken dat hier voldoende parkeerplekken zijn. Daarnaast zal Utrechts Landschap bezoekers van Heidestein aanmoedigen om zo veel mogelijk per fiets te komen.  

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan Hoog Kanje duren ongeveer zes weken en de aanleg van paden in het bos ongeveer vier weken. De werkzaamheden zijn naar verwachting voor de zomervakantie gereed. Vanaf 11 juni is het parkeerterrein alleen nog maar toegankelijk voor hulpdiensten of wanneer nodig voor bezoekers van evenementen van Utrechts Landschap. Bij de start van de werkzaamheden wijst een verkeersregelaar ter hoogte van de afsluiting automobilisten de weg.  Bebording op locatie kondigen de werkzaamheden en de nieuwe parkeersituatie aan. De parkeerplaats blijft dus nog beschikbaar tot en met het schapenscheerfeest.

Hoog Kanje deels halfverhard
Hoog Kanje wordt vanaf de kruising met de Kerckeboschlaan een halfverharde weg, passend bij de entree van een natuurgebied. Door de halfverharding blijft Heidestein wel bereikbaar voor de auto’s van het terreinbeheer en hulpdiensten. Het fietspad van asfalt blijft wel bestaan.