Podcastserie ‘Moestuinen met historische wortels’

logo podcast moestuinen met historische wortels


Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin. Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. De luisteraar maakt kennis met uiteenlopende moestuinen verspreid over Nederland en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. Geniet na het luisteren extra van uw eigen bezoek aan de moestuinen!

Vanaf 30 juni is de eerste podcast te beluisteren door onderstaande QR-code te scannen of naar de sKBL-website te gaan. De eerste podcast gaat over de Middeleeuwse kruidentuin van landgoed Oostbroek in De Bilt (Utrecht). Waarin onder andere boswachter van Utrechts Landschap Joris Hellevoort aan het woord komt. “Oostbroek bestaat dit jaar 900 jaar. Vermoedelijk was er toen al een kloostertuin. Wellicht is dit één de oudste tuinen van ons land”, aldus Joris. 

qrcode_moestuinen_skbl


Wekelijks wordt op donderdag een nieuwe podcast uitgebracht. Bekijk meer op de website van Stichting Kastelen en Buitenplaatsen.