Theehuis Heidestein als vakantiewoning te huur


UL Vakantiewoning Theehuis Heidestein Renk Ruiter.jpg

Utrechts Landschap start eind november met de verhuur van Theehuis Heidestein als 4-persoons vakantiewoning. De verhuur van de sprookjesachtig gelegen woning verloopt via de site buitenlevenvakanties.nl.

Theehuis Heidestein ligt op het gelijknamige landgoed tussen Zeist en Driebergen. Samen met Bornia en Noordhout vormt het een natuurgebied van 637 hectare waar het heerlijk wandelen is door bossen, heidevelden en zandverstuivingen.

Historische plek

Het houten theehuis is in 1912 gebouwd in de chaletstijl en maakt onderdeel uit van het historische landgoed. Het gebouw staat hoog boven de vijver en heeft een fenomenaal uitzicht over de omgeving. De gemetselde onderbouw diende vroeger als ijskelder en waterreservoir. Utrechts Landschap heeft het theehuis onlangs gerestaureerd en daarbij de authentieke elementen behouden, zoals de houten roede vensters en de spiltrap naar de ijskelder.

Vakantiewoning

Gasten komen de vakantiewoning binnen via het voormalige waterreservoir. Hier bevinden zich de keuken, badkamer en toilet. Een trap omhoog gaat naar het voormalige theehuis, waar nu een woonkamer met dakterras is gelegen. Vanaf dit terras is er een geweldig uitzicht over de naastgelegen vijver. Middels een spiltrap kunnen de gasten naar de voormalige ijskelder, waar zich een vierpersoonsslaapkamer bevindt.

Omgeving

Op de nabij gelegen heide grazen het hele jaar door Drentse heideschapen. De historische schaapskooi is in gebruik als een informatiecentrum van Utrechts Landschap. Hier vertrekken gemarkeerde wandelroutes, kinderroutes en wandelexcursies onder leiding van een gids.

Verhuur

De vakantiewoning is te huur voor een week, midweek of weekend via buitenlevenvakanties.nl. Utrechts Landschap gebruikt de huuropbrengsten voor het in stand houden en verbeteren van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Ook bij de Middelste Molen en op landgoed Moersbergen heeft Utrechts Landschap vakantiewoningen die verhuurd worden via buitenlevenvakanties.nl.