Utrechts Landschap maakt graag kennis met omwonenden nieuw aangekochte gebieden

Vanaf woensdag 12 oktober is Utrechts Landschap officieel eigenaar van 113 hectare natuur rondom Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Door de aankoop worden de percelen voor altijd veilig gesteld. Utrechts Landschap is zeer verheugd over de aankoop, die dankzij vele donaties mogelijk was.

Utrechts Landschap maakt graag kennis met omwonenden en geïnteresseerden om meer te vertellen over de aankoop en de plannen met de gronden. Hieronder volgt een overzicht van de momenten dat Utrechts Landschap aanwezig is in de gebieden.

  • Woensdag 12 oktober 15.30-17.00 uur officiële opening in Heidetuin
  • Zaterdag 15 oktober 10.00-11.30 uur Driebergse Bos
  • Zaterdag 15 oktober 12.00-13.30 uur Rijsenburgse Bos
  • Woensdag 19 oktober 15.00-17.00 uur Park Seminarie
  • Woensdag 26 oktober 15.00-17.00 uur Koeheuvels

Natuurnetwerk Nederland

De percelen maken onderdeel uit van het Natuurnetwerk Nederland (NNN), de ecologische hoofdstructuur van Nederland. De aankoop zorgt voor versterking van ecologische verbindingen en behoud en ontwikkeling van hoge natuurwaarden. Met uitzondering van de Koeheuvels bij Maarn grenzen alle gebieden aan de bebouwde kom van Driebergen-Rijsenburg: Beerschoten-Willinkshof, het Driebergse Bos, het Rijsenburgse Bos en de Heidetuin aan de noordkant en in het zuidwesten Hoenderdaal en Wildbaan Zuidwest.

Heidetuin