Utrechts Landschap verheugd over aankoop percelen Utrechtse Heuvelrug

Op woensdag 12 oktober ondertekenden wethouder Gerrit Boonzaaijer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Directeur Utrechts Landschap Saskia van Dockum een overeenkomst voor de koop van 113 hectare natuur rondom Driebergen-Rijsenburg en Maarn. Met de aankoop door Utrechts Landschap worden de percelen voor altijd veilig gesteld. Utrechts Landschap is zeer verheugd over de aankoop die onder andere mogelijk was dankzij bijdragen van Beschermers, de Nationale Postcode Loterij en Stichting Mens en zijn Natuur.

copyright dick jeukens

Met uitzondering van de Koeheuvels bij Maarn grenzen alle gebieden aan de bebouwde kom van Driebergen-Rijsenburg: Beerschoten-Willinkshof, het Driebergse Bos, het Rijsenburgse Bos en de Heidetuin aan de noordkant en in het zuidwesten Hoenderdaal en Wildbaan Zuidwest.

Directeur Utrechts Landschap Saskia van Dockum: “We zijn ontzettend blij dat we de gronden hebben kunnen aankopen dankzij vele donateurs. De percelen maken onderdeel uit van het Natuurnetwerk Nederland (NNN), de ecologische hoofdstructuur van Nederland. De aankoop zorgt voor versterking van ecologische verbindingen en behoud en ontwikkeling van hoge natuurwaarden. Wij beloven dat we, met onze boswachters en vrijwilligers, er heel goed voor zullen zorgen.”

Wethouder Gerrit Boonzaaijer: “Met de verkoop van de bosgebieden aan Utrechts Landschap stellen we het beheer van bossen rondom onze dorpen veilig. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze inwoners dankzij Utrechts Landschap nu en in de toekomst kunnen blijven genieten van de prachtige groene omgeving.”