Word Beschermer

Persinformatie en logo

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht en bestaan inmiddels meer dan 90 jaar. Utrechts Landschap heeft 600 vrijwilligers, 23.500 Beschermers en 56 Bedrijfsvrienden. 

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 molens en Kasteel Loenersloot.

Meer over Utrechts Landschap

Perscontact

Voor persvragen over Utrechts Landschap kunnen journalisten tijdens kantooruren contact opnemen met onze woordvoerder Kim Slaats via 030 - 22 19 756 of via k.slaats@utrechtslandschap.nl.

Nieuws over Utrechts Landschap

Nieuws over Utrechts Landschap

Naar het overzicht

Bosdunningen

Het bosbeheer van Utrechts Landschap is erop gericht om te komen tot een gevarieerd bos met inheemse soorten en een hoge biodiversiteit. Een belangrijk onderdeel van bosbeheer is de bosdunning. Bij een bosdunning worden bepaalde bomen weggehaald zodat andere bomen meer ruimte krijgen. 

Meer informatie

Ontvang onze persberichten

Bent u journalist en wilt u op de hoogte blijven van ons werk? Meld u dan aan voor onze perslijst. U bepaalt zelf in welke regio's u geïnteresseerd bent en welk type nieuws u wilt ontvangen.

Aanmelden perslijst

90-jarig jubileum

Utrechts Landschap heeft in 2017 haar 90-jarig bestaan gevierd. De stichting werd op 9 maart 1927 opgericht met als doel het ‘bevorderen van het behoud van het natuur- en landschapsschoon in de provincie Utrecht.’ 

Meer informatie