Rondleiding Kasteel Loenersloot voor mensen met een visuele beperking

Kasteel Loenersloot

Kasteel Loenersloot zag je misschien al vanaf de A2 bij Vinkeveen of vanuit de trein naar Amsterdam. De donjon, rond 1200 gebouwd, is het trotse hart van het prachtige, verborgen gelegen Kasteel Loenersloot. Ooit woonde roofridder Splinter van Loenersloot er. Van 1773-1776 werd het slot op grote schaal verbouwd tot een zomerverblijf. Een rondleiding door het oudste gebouw in de regio is zeker de moeite waard!

Het slot werd in 2012 en 2013 ingrijpend gerestaureerd. Sinds mei 2013 is het na 750 jaar particuliere bewoning voor een belangrijk deel toegankelijk voor het publiek. In de volledig ingerichte ruimten lijkt het of de barones, de laatste bewoonster, die er bijna 50 jaar woonde, net even afwezig is. Je waant je in een buitenhuis uit de 18de eeuw, met behoud van het specifieke van een middeleeuws kasteel: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan en veel meer. En ook met de unieke geschilderde (linnen) behangsels uit de 18de eeuw op de prachtige bel-etage!

Ben je blind of slechtziend? Naast de reguliere rondleidingen zijn er in Kasteel Loenersloot ook rondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het verhaal van het kasteel en bezoek je een aantal ruimten. Er is ook een te betasten plattegrond van het kasteel.

Praktische informatie

Datum

vr. 4 oktober 2024

13:30 – 14:30 uur

Locatie

Het kasteel ligt aan de Rijksstraatweg 211 in Loenersloot. De rondleiding vertrekt vanaf het bankje/fietsenrek op de oprijlaan van het kasteel (zie bord ‘start rondleiding’).

Eigen vervoer

Parkeren kan op de daarvoor ingerichte parkeerplaats Rijksstraatweg 153. Deze ligt op 10 minuten wandelen en is met lichtgroene borden aangegeven. Parkeren bij het kasteel is niet mogelijk.

Kosten

Ticket  €10

Beschermer €6

Begeleider is gratis*

*maximaal 1 begeleider per persoon

Reserveren

Vooraf reserveren verplicht. Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze activiteitvoorwaarden.

Duur

De rondleiding duurt ruim 1 uur.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel of slecht ter been (omwille van trappen).

Toilet aanwezig

Honden

Geleidehonden aan de lijn zijn toegestaan.

Rondleiding Kasteel Loenersloot voor mensen met een visuele beperking

Excursie

Reserveer