Je vindt er informatie, wandelroutes en er zijn producten te koop die een relatie hebben met de natuur. In het horecagedeelte kun je terecht voor goede koffie, lekkere taart of een vers bereide lunch. Vanaf het terras kun je met een kop koffie genieten van het beeldenpark van Jits Bakker. Ook is er ruimte om te vergaderen.

Een aantal dagen in de week zijn in het bezoekerscentrum vrijwilligers van Utrechts Landschap aanwezig als gastvrouwen en – heren. Op dagen dat zij niet aanwezig zijn, kun je bij de horecamedewerkers terecht voor vragen over Beerschoten of de aankoop van producten in het bezoekerscentrum.

Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Openingstijden

  • Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur

De vrijwilligers zijn aanwezig in het bezoekerscentrum op:

  • Maandag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur
  • Zondag van 11.00 tot 16.30 uur

Adres

De Holle Bilt 6
3732 HM De Bilt

Parkeren

Het aantal parkeerplekken op landgoed Beerschoten is beperkt. Kom daarom zo veel mogelijk op de fiets. Er zijn faciliteiten voor het opladen van elektrische fietsen.

Toilet

Aanwezig, ook voor rolstoelgebruikers.

Voor kinderen

Voor kinderen is er in het bezoekerscentrum van alles te ontdekken. Bovendien is er een kinderroute verkrijgbaar. Buiten kunnen kinderen terecht in een prachtige natuurspeeltuin.

Horeca

Utrechts Landschap werkt samen met SEMS-groep. De SEMS-groep staat voor ambachtelijke en dagverse, streekgebonden producten die je terugvindt op de kaart.

Een vergadering of brainstormsessie? Ook hiervoor kun je terecht in Koetshuis Beerschoten.

Meer informatie

Beeldenpark Jits Bakker

Achter het Koetshuis ligt het beeldenpark van Jits Bakker. Deze is gratis en toegankelijk voor rolstoelen.

Meer informatie
ruiter

Ruitervignet

Ruiters op landgoed Beerschoten en in het Panbos dienen in bezit te zijn van een ruitervignet. Een ruitervignet is verplicht en uitsluitend online verkrijgbaar via Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op verzoek dient een geldig ruitervignet getoond te worden op je smartphone of in geprinte versie.

Koop een ruitervignet

Onze Vrijwilligers

Margriet van der Weide en Riny van Polen zijn gastvrouw bij Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten.

Margriet: ‘Riny en ik zijn een goed op elkaar ingespeeld team. Ik werk graag met mensen en vind het leuk om meer informatie over het gebied te geven, dat een beetje als mijn achtertuin voelt. Als ik ’s ochtends met mijn hond op Houdringe loop en de zon schijnt over het Biltse meertje, dan is dat een prachtig begin van de dag.’

Riny: ‘De liefde voor natuur is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was groentekweker en leerde mij over planten en dieren. De mooiste plek in dit gebied vind ik de stuifduinen in het Panbos, waar de wortels van de bomen boven de grond groeien. Wil je meer weten over het gebied, dan raad ik je zeker aan om een gidsenwandeling te boeken.’