Rij mee met de Bosboemel

Bosboemel Amerongen

Voor mensen met een mobiele beperking

Maak een mooie rit door het Amerongse Bos met de bosboemel, een elektrisch open wagentje met ruimte voor 6 passagiers. De bosboemel is speciaal opgezet voor iedereen met een mobiele beperking en is een initiatief van het vrijwilligersteam Amerongse Bos. In februari 2021 won dit initiatief de stimuleringsprijs van het ANWB Fonds: 10.000 euro om dit eigen voertuig aan te schaffen. Het fonds riep de Bosboemel uit tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Utrecht.

Amerongse Bos in de herfst

Ritten voor groepen

De vrijwilligers van de Bosboemel gaan graag op pad met jouw groep! Er is plaats voor 6 passagiers (inclusief een begeleider). Een rit duurt 1,5 uur.

Samen met chauffeur en gids rijden jullie een prachtige omgeving in en word je bijgepraat over het Amerongse Bos. Tijdens de rit ontvangt iedereen een gratis drankje.

Onze vrijwilligers


Hans van Eijkelenburg is gids op de Bosboemel in het Amerongse Bos:
“Ik vind het prachtig om mensen, die zelf niet meer in het bos kunnen wandelen, mee te nemen met de Bosboemel en te vertellen over de natuur die zij zien en op specifieke punten de mooie geschiedenis van ons dorp toe te lichten. Voor vele gasten wordt de rit van ruim 1½ uur zo een onvergetelijke belevenis”.

Praktische informatie

Datum

De Bosboemel rijdt van van 15 april tot 11 oktober voor groepsritten uitsluitend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De reguliere ritten zijn op woensdag en zaterdag en kunt u hier reserveren.

Voor een goede planning vragen we om minimaal 2 weken op voorhand te reserveren voor groepsritten.

Startpunt

De Bosboemel start vanaf het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen.

Op verzoek kan er ook vertrokken worden vanaf de Ridderhof.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen.

Kosten

€ 42,-

Dit betreft een vast bedrag ongeacht het aantal deelnemers (maximaal 6).

Nadat een groepsrit is aangevraagd, ontvangt de aanvrager een bevestiging. Het daarin verschuldigde bedrag dient uiterlijk op de in de bevestiging genoemde datum te zijn overgemaakt op het bankrekeningnummer.

Toegankelijkheid

De Bosboemel is bestemd voor passagiers met een mobiele beperking en indien gewenst hun begeleider. Passagiers van de Bosboemel moeten in staat zijn op eigen kracht of met hulp van eigen begeleiding een opstap in de Bosboemel te maken. Een rolstoel of rollator kan helaas niet mee op de Bosboemel. Voor zorginstellingen of dagopvang etc. is de richtlijn dat er altijd twee voldoende gekwalificeerde zorgverleners meerijden om de eigen mensen te assisteren daar waar nodig.

Honden

Honden zijn niet toegestaan.