Rij mee met de Bosboemel

Bosboemel met gasten en vrijwilligers

Voor mensen met een mobiele beperking

Maak een mooie rit door het Amerongse Bos met de bosboemel, een elektrisch open wagentje met ruimte voor 6 passagiers. De bosboemel is speciaal opgezet voor iedereen met een mobiele beperking en is een initiatief van het vrijwilligersteam Amerongse Bos. In februari 2021 won dit initiatief de stimuleringsprijs van het ANWB Fonds: 10.000 euro om dit eigen voertuig aan te schaffen. Het fonds riep de Bosboemel uit tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Utrecht.

Amerongse Bos in de herfst

Ritten voor groepen

De Bosboemel gaat graag op pad met jouw groep! Er is plaats voor 6 passagiers inclusief begeleider. Een rit duurt 1,5 uur.

Samen met chauffeur en gids rijden jullie een prachtige omgeving in en word je bijgepraat over het Amerongse Bos. Tijdens de rit ontvang je een gratis drankje en er wordt ook gestopt bij het bezoekerscentrum de Tabaksschuur.

Praktische informatie

Datum

De Bosboemel rijdt van van 1 april tot 15 oktober uitsluitend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Voor een goede planning vragen we om minimaal 2 weken op voorhand te reserveren.

Locatie

De Bosboemel start vanaf het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen.

Op verzoek kan er ook vertrokken worden vanaf de Ridderhof.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum de Tabaksschuur.

Kosten

Vaste prijs € 37,50 per groepsrit*

* ongeacht aantal deelnemers, maximaal 6

Toegankelijkheid

De Bosboemel is alleen geschikt voor bezoekers met een mobiele beperking. Een rolstoel of rollator kan niet mee op de Bosboemel, het nemen van een klein opstapje moet dus mogelijk zijn

Toilet aanwezig

Honden

Honden zijn niet toegestaan.