Bosboemel Amerongen

Ook dit jaar rijdt de Bosboemel weer door het Amerongse Bos. De Bosboemel is een initiatief van het vrijwilligersteam Amerongse Bos en bedoeld om mensen met een mobiele beperking in de gelegenheid te stellen om te genieten van onze mooie natuur. Met een elektrisch aangedreven golfkar inclusief chauffeur en gids, kunnen zes personen uit de doelgroep een mooie rit maken door het Amerongse bos. Indien gewenst kan er een begeleider mee. In dat geval meldt u zich aan voor twee personen.

Tijdens de rit ontvang je een gratis drankje en aan het einde is er gelegenheid voor een bezoekje aan het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap. Daarna brengt de Bosboemel je weer terug naar het parkeerterrein op de Burgwal.

Groepen kunnen een groepsrit op maat aanvragen.

Groepsaanvraag

Praktische informatie

Datum

De Bosboemel rijdt van 15 april tot 14 oktober op de woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur. Klik hieronder op ‘reserveer’ en bekijk de verschillende data.

Startpunt

De Bosboemel start vanaf het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen.

Op verzoek kan er ook vertrokken worden vanaf de Ridderhof.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij Sportpark De Burgwal, in Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen naar het Bezoekerscentrum de Tabaksschuur.

Kosten

  • € 7,50 per persoon, zowel voor Beschermer als niet-Beschermer

Ticket

Reserveren is noodzakelijk.

Duur

De rit duurt 1,5 uur.

Toegankelijkheid

De Bosboemel is bestemd voor passagiers met een mobiele beperking en indien gewenst hun begeleider. Passagiers van de Bosboemel moeten in staat zijn op eigen kracht of met hulp van eigen begeleiding een opstap in de Bosboemel te maken. Een rolstoel of rollator kan helaas niet mee op de Bosboemel. Voor zorginstellingen of dagopvang etc. is de richtlijn dat er altijd voldoende gekwalificeerd zorgpersoneel meerijdt om de eigen mensen te assisteren daar waar nodig.

Toilet aanwezig

Ook een invalidentoilet

Honden

Honden zijn verboden

Rij mee met de Bosboemel

Excursie

Reserveer