Heideveldje Driebergsebos

Driebergse Bos

Achter de beuken en dennen ligt een pareltje verstopt: een zonnige plek in het bos, met solitaire bomen en heesters, slingerende waterpartijen met bruggetjes en heel veel heide. Steeds is het landschap weer anders: in het Driebergse Bos raak je niet snel uitgekeken.

Wandelaars Driebergsebos

Slingerpaadjes

Ingeklemd tussen een woonwijk en de A12 ligt het Driebergse Bos. Een bos dat je soms wel lijkt te omarmen. De ondergroei is op plekken dicht en beschermend. Bescheiden heuvels rijzen naast je omhoog. Vanzelf dwaal je van het hoofdpad af, omhoog en omlaag. Over paadjes die soms bijna niet van de bosbodem te onderscheiden zijn, langs sprengen met steile oevers en kleine vijvers.

bonte specht

Meer structuur

Meer structuur, dat is in het Driebergse Bos de opgave. Structuur wil zeggen: bomen en struiken in verschillende hoogtes en overgangen van open plek naar jong bos en oud bos. Die variatie zorgt voor allerlei mini-biotopen, en daar profiteren veel soorten van. Ook liggend en staand dood hout draagt bij aan de structuur en biodiversiteit: allerlei soorten insecten laten het zich goed smaken en trekken weer spechten aan. Boommarters en vleermuizen vertoeven in de holtes van de oude bomen.

Praktische informatie

  • Ingang

    Schellingerlaan, Driebergen-Rijssenburg

  • Wandelen

    Vrij wandelen op de paden

  • Mountainbiken

    Mountainbiken toegestaan op het verharde fietspad.

  • Toegankelijkheid

    Het gebied is redelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

  • Boswachter

    Maarten den Hartigh