Bescherm natuur die u lief hebt

Voor altijd

Bijna iedereen heeft een bijzondere plek in de natuur. Een plek waar u tot rust komt of juist inspiratie krijgt. Een plek met een bepaalde geur. Een plek die u herinnert aan een mooie ontmoeting met een persoon of een dier. Een plek die u koestert en waarvan u hoopt dat deze voor altijd blijft bestaan.

Utrechts Landschap beschermt deze mooie plekken in de natuur en het culturele erfgoed in onze provincie. Door Utrechts Landschap op te nemen in uw testament draagt u bij aan bescherming van de Utrechtse natuur en culturele erfgoed. Want wat in eigendom is van Utrechts Landschap zal altijd natuur en cultuur blijven. Dat beloven wij.

Roodborst

Waarom nalaten?

Onze natuur is kwetsbaar. Terwijl natuur voor mensen van levensbelang is. Daarom moeten we natuur om ons heen beschermen en behouden. Voor u, de mensen om u heen én voor volgende generaties. Zo kunnen ze later ook herinneringen koesteren aan hun favoriete plekje.

Wilt u bijdragen aan natuur en erfgoed in het Utrechts landschap? Door Utrechts Landschap op te nemen in uw testament draagt u bij aan een bloeiende toekomst van flora en fauna in onze provincie. Dat kan op meerdere manieren. U kunt kiezen voor legaat, erfstelling, nalaten aan specifieke bestemming en fonds op naam. Welke optie u ook kiest, uw erfenis is beschermd, voor altijd.

Wilt u meer weten over nalaten aan Utrechts Landschap?

Vraag de brochure aan
Herfstbos

Uit welke vormen van nalaten kan ik kiezen?

  • Legaat: een door u vastgesteld bedrag komt na uw overlijden ten goede aan natuur- of erfgoed in de provincie Utrecht. U legt dit vast in uw testament.
  • Erfstelling: u benoemt Utrechts Landschap tot één van uw erfgenamen. U legt dit vast in uw testament. Hoeveel Utrechts Landschap ontvangt, is afhankelijk van de omvang van uw nalatenschap en van het aantal mede-erfgenamen.
  • Nalaten aan specifieke (natuur)bestemming: dit bepaalt u in overleg met Utrechts Landschap.
  • Fonds op naam: u bepaalt samen met Utrechts Landschap het doel. Ook maken we samen afspraken over de hoogte van het te besteden bedrag per jaar alsmede de doorlooptijd. Meer informatie staat hier.

Peter Meijlink heeft twee boomgaarden geschonken en denkt erover Utrechts Landschap in zijn testament op te nemen.

Peter Meijelink
Peter Meijlink

Ik ben bij Utrechts Landschap terechtgekomen, omdat de organisatie heel actief is en de mogelijkheid geeft om mee te denken hoe een gift vanaf een bepaald bedrag wordt besteed.

Lees hier het hele interview met Peter Meijlink
senior fondsenwerver Florian

Mag ik u uitnodigen voor een mooie wandeling op de plek die u lief hebt?

Wilt u weten hoe u blijvend iets voor de Utrechtse natuur kunt betekenen? Wilt u een specifiek gebied voor altijd beschermen? Ik denk graag met u mee. U kunt mij telefonisch bereiken via 06 – 3324 9425 of stuur een e-mail.

Als u eerst rustig alle informatie wilt lezen, kunt u hieronder onze brochure aanvragen.

Stuur een mailtje

Aanvraagformulier brochure ‘Nalaten aan Utrechts Landschap’

* Verplichte velden

Aanhef*
Naam*
Adres*
U ontvangt een e-mail ter bevestiging
This field is for validation purposes and should be left unchanged.