De vogelkijkhut in de Blauwe Kamer is misschien wel de mooiste van Nederland, vindt boswachter Frans Schut. ‘Je hebt daar echt een uniek uitzicht op de broedende kolonies lepelaars en aalscholvers, zelfs de zeearend kun je er regelmatig spotten!’ Niet gek dus dat mensen graag de hut bezoeken. Het paadje tussen twee begroeide walletjes naar de kijkhut toe, is steeds slechter geworden doordat paarden en runderen er graven, vertelt Frans.
‘Bij nat weer werd dat een modderboel, met als gevolg dat bezoekers óver de walletjes gingen lopen in plaats van ertússen.’ Dat was natuurlijk niet de bedoeling, want zo worden de dieren verstoord.

‘Nu de vlonderbrug in de Blauwe Kamer aan vervanging toe is, is het plan om deze helemaal door te trekken naar de vogelkijkhut,’ vertelt Frans enthousiast. ‘We zetten er wilgenmatten langs zodat de vogels de mensen niet zien, en een raster om de grazers buiten te houden. Bezoekers kunnen met droge voeten naar de vogelkijkhut, de vogels blijven ongestoord en de grazers kunnen aan de buitenkant van het pad toch lekker in de schaduw liggen.

We knappen ook meteen de hut op en plaatsen extra informatieborden over al  die prachtige en bijzondere dieren in de Blauwe Kamer.’ De aanleg van het nieuwe vlonderpad (zo’n 200 meter en duizend plankjes) en het opknappen van de vogelkijkhut kost circa 90 duizend euro. Draagt u een plankje bij?

Planning

Het vlonderpad wordt gerealiseerd als de fondsenwerving gelukt is. In ieder geval in de periode november 2022 – 15 maart 2023.

Naast de aanleg van het vlonderpad wordt ook de vogelkijkhut gefatsoeneerd en van extra informatie voorzien. Zo krijgt de toegankelijkheid van de Blauwe Kamer een goede impuls.

Adopteer een plank voor € 95

We hebben al *€ 43.766* opgehaald van ons doelbedrag van € 90.000. Draagt u een plankje bij?

0 43766 90000