Utrechts Landschap is met de gemeente De Bilt in gesprek over de mogelijke verwerving van natuur rondom De Bilt, Groenekan en Bilthoven. Deze aan te kopen natuurgebieden grenzen grotendeels aan bestaande natuurgebieden van Utrechts Landschap. Het gaat om de gebieden ‘het Leyense bos’ en ‘Heidepark’ in Bilthoven en enkele kleinere kavels in de Voordorpse polder, Griftenstein, Groenekan en Beukenburg. In totaal gaat het om 78 hectare natuur. Ze vormen zeer belangrijke natuurschakels die verbinden èn versterken. Als de gemeente De Bilt deze gronden verkoopt aan Utrechts Landschap, dan blijft het voor altijd groen en kan het geen andere bestemming meer krijgen, zoals woningen en wegen. Zie ook het bijgevoegde kaartje met natuurverbindingen in het gebied.

Vlakbij de te verwerven gronden liggen de Ridderoordse Bossen. In 1927 waren het juist deze bossen die de aanleiding vormden van het ontstaan van Utrechts Landschap. De Ridderoordse Bossen konden dankzij het werk van Utrechts Landschap behouden blijven. Gemeente De Bilt en Utrechts Landschap zetten zich ook 96 jaar later in om natuur in De Bilt voor de toekomst te behouden.

Helpt u mee? Dank u wel!

Maissoep Maaltuin

Groen Geld Diner

Op donderdag 22 juni organiseert Utrechts Landschap het ‘Groen Geld Diner’, een benefietavond om gelden te werven voor de mogelijke aankoop van natuur in De Bilt. Wilt u op unieke wijze en op een prachtige locatie bijdragen aan het behoud van deze natuur? U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Groen Geld Diner. Klik op de knop voor informatie en aanmelden. Wij zien u graag op Park Vliegbasis Soesterberg bij het Groen geld Diner!

 

Meer informatie