Word Beschermer
Header afbeelding

Tien punten die niet mogen ontbreken in een groen coalitieprogramma

IMG_1086#.JPGdonderdag 05 april 2018

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug, maar de onderhandelingen over de coalitieprogramma’s zijn nog in volle gang. Volgens Utrechts Landschap is dit een perfect moment om de plannen van de Utrechtse gemeenten voor de komende vier jaar een stukje groener te maken. 

Het hele jaar door heeft Utrechts Landschap contact met ambtenaren, wethouders en raadsleden van gemeenten waar wij natuur en erfgoed in eigendom hebben. De stichting denkt mee over beleidsontwikkelingen, beïnvloedt bestemmingsplanprocedures en werkt samen aan projecten. Een aantal raadsleden heeft Utrechts Landschap gevraagd om groene input voor hun coalitieprogramma. Naar aanleiding daarvan heeft Utrechts Landschap een flyer ontwikkeld met tien punten die niet mogen ontbreken in een groen coalitieprogramma

Groener, duurzamer en leefbaarder

In de flyer komen onderwerpen aan bod zoals ruimtelijke ordening, recreatie en duurzaamheid, met het doel om een dialoog te starten over wat de partijen kunnen doen om hun gemeente beter beleefbaar te maken voor alle inwoners, ook die zónder stem. Vooral die laatste groep -  de planten en dieren waar wij deze prachtige provincie mee delen - zijn niet altijd vertegenwoordigd als het gaat om het maken van beleid. 

« Terug

Delen:

Share Share