Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Wie geniet daar niet van tijdens een boswandeling? Boswachter Jacqueline is ook liefhebber, maar waarschuwt: we hebben steeds vaker te maken met dieven…
In Nederland leven ongeveer zesendertig soorten pissebedden op het land en enkele soorten in het water. Ze komen voor in verschillende kleuren, variërend van grijs en bruin tot oranje, geel,…
Leerling-boswachter Frans-Jan Snoek maakt op een drukkend warme vrijdagmiddag na zijn werk nog een rondje over Park Vliegbasis Soesterberg. Hij hoorde dat er eerder die dag roodpootvalken gezien zijn.
De grote wolbij is een opvallende bijensoort die je op de gehele Utrechtse Heuvelrug kunt tegenkomen, vooral in stedelijke gebieden. Met een grootte van 10 tot18 millimeter en een zwart-geel…
Rondslingerend glas of een smeulende peuk kunnen al een bosbrand veroorzaken. Hoe bereidt Utrechts Landschap zich daarop voor? Boswachter Maarten is op stap met de brandweer in Leersum in het…
De zomer is een bijzondere periode. Het opkomende lentelicht verandert redelijk snel in een afnemend najaarslicht, waardoor ‘nog niet en niet meer’ dicht bij elkaar komen. Dat maakt het nodig…
Ook in de winter is het belangrijk om de bodem goed te houden. Daarom zijn de bedden bedekt met blad, hooi of met stro en staan er groenbemesters zoals gele…
Ik ben opgegroeid op de Veluwe tussen paddenstoelen, beesten en bomen. Vier jaar geleden begonnen we met de moestuin van Landgoed Stoutenburg. Ik ben hier dagelijks te vinden.