Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Expositie Natuurontwikkeling langs de Nederrijn

Expositie bezoekerscentrum Tabakschuur.jpgdonderdag 05 juli 2018

Bijzondere vogels, grote grazers en bloemrijke hooilanden. Je vindt ze in de Amerongse Bovenpolder. Deze uiterwaard is in het recente verleden omgevormd tot een natuurgebied. Een goed voorbeeld doet goed volgen.

O-gen werkt in opdracht van de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat aan een lint van natuurgebieden langs de noordoever van de Nederrijn. Dat doen ze samen met het Utrechts Landschap, gemeenten Rhenen en Wijk bij Duurstede.

De expositie “Natuurontwikkeling langs de Nederrijn” laat zien hoe de uiterwaarden er uit (gaan) zien en hoe de natuur zich daar kan ontwikkelen. Het begon ruim 25 jaar geleden in de Blauwe Kamer, enkele jaren geleden volgde de Amerongse Bovenpolder. De Palmerswaard was al langer natuurgebied, maar is recent opnieuw ingericht.  De expositie toont in woord en beeld hoe dit allemaal tot stand kwam. Ook ziet je hoe de Elster Buitenwaard er uit gaat zien nadat deze in het najaar ‘op de schop’ gaat. In de maanden juli tot en met september is de expositie te zien in het infocentrum Tabaksschuur Veenseweg 8, Amerongen. Je bent van harte welkom op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

« Terug

Delen:

Share Share