Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Vleermuis zoekt winterwoning

UL- Utrechts Landschap helpt vleermuis aan winterwoning.jpgdonderdag 06 juni 2019

Wonen in een donkere kelder of schuur: je moet er niet aan denken, maar vleermuizen vinden het ideaal. Helaas worden dit soort koele, donkere plekjes steeds zeldzamer. Daarom wil Utrechts Landschap extra vleermuisverblijven maken op Park Vliegbasis Soesterberg.

In de winter zoeken vleermuizen naar een plek waar ze ongestoord in winterslaap kunnen gaan. Ondertussen is Nederland flink aan het verduurzamen geslagen. We brengen isolatie aan en stoppen tochtende kieren en gaten dicht. Geweldig natuurlijk, maar huizen worden daardoor voor vleermuizen steeds minder geschikt.

Op Park Vliegbasis Soesterberg leven veel vleermuizen en staan bunkers en andere bouwwerken leeg. Een perfecte plek om de vleermuis een handje te helpen. Utrechts Landschap wil duizend hangplekken voor vleermuizen maken.

Sponsor je ook een hangplek?

Om duizend hangplekken te maken op Park Vliegbasis Soesterberg start Utrechts Landschap een fondsenwervingsactie. Hiervoor is in totaal 20.000 euro nodig. Wil je de vleermuis helpen? Doneren kan hier. Als het lukt kunnen we de werkzaamheden nog deze zomer uitvoeren, zodat de vleermuizen komende winter hun nieuwe onderkomen al kunnen gebruiken.

Wil je meer weten over vleermuizen?

Speciaal voor de liefhebbers organiseert Utrechts Landschap op vrijdag 28 juni een lezing over de vleermuis op Park Vliegbasis Soesterberg. Klik hier voor meer informatie en gratis aanmelden.

« Terug

Delen:

Share Share