Amerongse Bosboemel op weg

Vanmiddag is de bosboemel in Amerongen officieel in gebruik genomen. Het project ‘Bosboemel Amerongen’ was in 2020 een van de twaalf winnaars van de campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ van het ANWB Fonds. Annemarie Gerards, lid van de Adviescommissie ANWB Fonds en Bondsraadslid, was bij de feestelijkheden aanwezig samen met directeur Utrecht Landschap Saskia van Dockum, wethouder Utrechtse Heuvelrug Anouk Haaxma en ruim vijftig vrijwilligers, werknemers en andere genodigden.

Mooiste maatschappelijke project
Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een elektrische wagen om daarmee in het Amerongse Bos ouderen en kwetsbaren beter de natuur te laten beleven, uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Utrecht. Met het Bosboemelproject wil de vrijwilligerscommissie Amerongen ouderen, kwetsbare en mensen met een beperking laagdrempelig met een elektrisch busje laten genieten van een bezoek aan de natuur.

Dankzij de prijs van tienduizend euro die het ANWB Fonds toekende in 2020 en diverse giften van donateurs is de aanschaf van de bosboemel mogelijk gemaakt.