Koninklijke onderscheiding voor Michaël Kortbeek

Oud-voorzitter van Utrechts Landschap, Michaël Kortbeek, is vandaag koninklijk onderscheiden. Vanwege zijn jarenlange inzet voor de regio Utrecht, ontving hij een lintje uit handen van burgemeester Sharon Dijksma.

Michaël Kortbeek (71) was tien jaar voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Het Utrechts Landschap en de zusterstichtingen De Utrechtse Molens en Kasteel Loenersloot. ‘In zijn rol als voorzitter heeft hij op overtuigende wijze bijgedragen aan het professionaliseren van de organisatie en het invoeren van een nieuw bestuursmodel. Michaël Kortbeek was oprecht geïnteresseerd, wilde de organisatie van binnenuit kennen en was voor iedereen zeer benaderbaar,’ aldus directeur-bestuurder Saskia van Dockum van Utrechts Landschap.

De heer Kortbeek was als voorzitter intensief betrokken bij de aankoop van Park Vliegbasis Soesterberg in 2017. Het was de grootste aaneengesloten grondverwerving in de geschiedenis van Utrechts Landschap. Begin 2023 heeft de heer Kortbeek het voorzitterschap van Utrechts Landschap en de zusterstichtingen overgedragen aan Hans Brug. Ter gelegenheid van zijn afscheid droeg Utrechts Landschap het kunstwerk H2O in het Zeisterbos op aan Michaël Kortbeek. Het kunstwerk laat zien hoe nauw water is verweven met mens en natuur.

Verbonden met Utrecht
De verbondenheid van de heer Kortbeek met de regio Utrecht is groot. Hij is er geboren en getogen en hij zet zijn kwaliteiten en vrije tijd ruimhartig ter beschikking aan het maatschappelijke leven in Utrecht. Zo was hij voorzitter van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, penningmeester van het project Statenjacht Utrecht, maar ook bestuurslid van de Vrede van Utrecht en ambassadeur van het Centraal Museum. Hij vervulde deze functies met hart en ziel.