Leer de natuur kennen met Utrechts Landschap

Utrechts Landschap organiseert op zondag 29 oktober drie gratis excursies om inwoners van Amersfoort kennis te laten maken met de natuur in de omgeving van hun stad. Bekijk de excursies op utrechtslandschap.nl/excursiesbewaarderust.

De natuurgebieden en landgoederen van Utrechts Landschap vormen oases van rust in een provincie waarvan het inwonertal snel groeit. De natuurorganisatie belooft deze gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren.

Maak kennis
Op zondag 29 oktober geven de gidsen van Utrechts Landschap drie speciale excursies: in bos Birkhoven, in natuurgebied De Schammer en op landgoed Heerlijkheid Stoutenburg. Deze gebieden liggen dichtbij Amersfoort: je kunt er zo op de fiets naartoe. Tijdens de excursie kun je genieten van vogelgeluiden, bloemen of paddenstoelen en kun je zomaar oog in oog staan met een ree of sporen tegenkomen van een das.

Bewaar de rust
Utrechts Landschap koopt natuur aan om de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur in Utrecht. Help ook mee en word Beschermer via utrechtslandschap/bescherm.