Nieuwe routes voor wandelaars en hondenbezitters op Heidestein

Utrechts Landschap heeft de entree van natuurgebied Heidestein en de aangesloten wandelroute naar de Schaapskooi gewijzigd. Daarnaast is de hondenzonering vereenvoudigd. Zo wordt duurzaam recreƫren in het gebied voor alle bezoekers nog aantrekkelijker.

De entree van het gebied Heidestein is verlegd naar de kruising Hoog Kanje en de Kerckeboschlaan. De nieuwe wandelroute naar de Schaapskooi wordt vanaf de entree met paaltjes aangegeven. Ook is de route terug te vinden op het informatiepaneel bij de nieuwe ingang van het natuurgebied. De nieuwe wandelroute naar de Schaapskooi is ongeveer 500 meter lang en is ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen.

Hondenzonering vereenvoudigd
Een aantal stukken bos zijn in het verleden van de gemeente Zeist overgedragen aan Utrechts Landschap. Hierdoor ontstond aan de Kerckebosch-zijde van Heidestein een onduidelijke situatie voor hondenbezitters. Het hondenlosloopgebied en de aanlijnplicht liepen door elkaar. Utrechts Landschap heeft de zonering nu vereenvoudigd.

Aanlijnplicht en losloopgebieden helder op de kaart
De nieuwe situatie voor hondenbezitters staat overzichtelijk op de kaart. Op het informatiepaneel bij de entree, op de paaltjes in het gebied en op www.utrechtslandschap.nl is de nieuwe situatie aangegeven.

Parkeerplaats Hoog Kanje wordt fietsenstalling
Utrechts Landschap hecht veel belang aan duurzaam bezoek. Bezoekers van Heidestein en de Schaapskooi worden aangemoedigd op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. De voormalige parkeerplaats aan Hoog Kanje is ingericht als fietsenstalling. Voor diegenen die noodgedwongen met de auto reizen, heeft de gemeente in de wijk Kerckebosch een aantal plekken aangewezen waar geparkeerd kan worden. Dit zijn de parkeerplekken aan Hoog Kanje rondom de scholen en Binnenbos.