Palmerswaard onder de loep

In het Rhenense natuurgebied Palmerswaard van Utrechts Landschap vindt gedurende 2023 een grootschalig ecologisch onderzoek plaats. Gespecialiseerde werkgroepen van KNNV (De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) uit Wageningen zullen daar een heel scala aan soortgroepen inventariseren.

Trends en bijzondere waarnemingen
De onderzoekers zijn, afhankelijk van de meest gunstige meetperiode per soortgroep, meermaals in het natuurgebied te vinden. Zij doen onder andere onderzoek naar vleermuizen, broedvogels, paddenstoelen, amfibieƫn en reptielen. In 2010 is een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd. Aan de hand van de uitkomsten van komend onderzoek is te zien of er soorten zijn bijgekomen of verdwenen, en of populaties zijn gegroeid of zijn afgenomen. Welke trends zien we per soort of soortgroep en wat zijn de bijzondere waarnemingen in de Palmerswaard?

Elke maand nemen we een kijkje bij een andere onderzoeksgroep in het veld. In een vlog van enkele minuten nemen we je mee de onderzoekswereld in. Kijk mee met boswachter Alex bij Onder de Loep.