Samenwerking met hockeyclub Stichtsche

Utrechts Landschap en hockeyclub Stichtsche (SCHC) in Bilthoven gaan een bijzondere samenwerking aan. De jeugdleden dragen vanaf september het logo van Utrechts Landschap op hun shirts. Bovendien draagt de hockeyclub financieel bij aan het beheer van de natuur in gebieden van Utrechts Landschap.

Stichtsche (SCHC) is een begrip in Bilthoven. De hockeyclub bestaat inmiddels 117 jaar en heeft bijna 2500 leden. “Wij zijn een familieclub met topsportambities”, aldus de trotse voorzitter Arthur Bouvy, “veel inwoners van Bilthoven komen hier als speler, ouder of supporter. Van jong tot oud. SCHC zorgt voor een veilige, sportieve omgeving. Een omgeving waar je kind fijn kan opgroeien en zich kan ontwikkelen, omringd door groen en ruimte.”

In de ambitie om voor de jeugd deze groene omgeving te behouden, vinden SCHC en Utrechts Landschap elkaar. Saskia van Dockum, directeur-bestuurder bij Utrechts Landschap: “Door samen te werken met een grote hockeyclub als SCHC verbindt Utrechts Landschap zich met een sportclub die bekendheid geniet in Bilthoven en de wijde omgeving. De ambitie om de groene omgeving voor de jeugd te behouden, sluit naadloos aan bij de missie van Utrechts Landschap.”

Utrechts Landschap levert geen financiele bijdrage, maar SCHC zorgt dat sponsorgelden die zij via andere wegen (bedrijven, organisaties, particulieren) werven ook ten gunste komen van Utrechts Landschap.

Voor meer informatie over de samenwerking: www.schc.nl/utrechts-landschap