Utrechts Landschap lanceert campagne: Bewaar de rust

Utrechts Landschap start vanaf maandag 10 oktober de campagne ‘Bewaar de rust’. De stichting wil meer natuur in de drukste provincie van Nederland realiseren en belooft de aangekochte gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur. Help mee! Beschermer worden kan al vanaf € 2,50 per maand via utrechtslandschap.nl/bewaarderust.

campagnebeeld bewaar de rust ree
Utrechts Landschap wil meer natuur realiseren

De landgoederen en natuurgebieden van de stichting zijn oases van rust in een provincie waarvan het inwonertal rap groeit. De gebieden van Utrechts Landschap zijn dichtbij, vaak fiets je er zo naartoe. Tijdens een wandeling geniet je van een vogelconcert, spot je vlinders op een insectensnelweg, en kun je zomaar oog in oog met een ree staan of de sporen van een das je pad zien kruisen.

Directeur Utrechts Landschap Saskia van Dockum: “Utrechts Landschap wil de rust bewaren in een provincie waar ruimtelijke ontwikkelingen over elkaar heen buitelen. En ook al is grond juist daarom schaars, wij realiseren méér natuur. Dat is de natuur waard en bovendien kunnen wij als mensen niet zonder! We zijn in feite zelf natuur. En bij het aankopen van meer natuur, doen we ook een belofte: wij zorgen ervoor. Dat is een steeds grotere uitdaging. De negatieve effecten van bijvoorbeeld stikstof en droogte houden onze boswachters samen met vrijwilligers zo beperkt mogelijk.”

Nieuwe Beschermers van de Utrechtse natuur kunnen een welkomstgeschenk kiezen: een Landschapsgids, zeep met kruiden uit de kloostertuin of een set prachtige wenskaarten. Daarnaast ontvangen Beschermers drie keer per jaar het magazine Mijn Utrechts Landschap. Het magazine staat boordevol wandel- en doe tips en informatie over de Utrechtse natuur, altijd dichtbij huis.