Utrechts Landschap wil meer natuur realiseren

Utrechts Landschap start vanaf vandaag de campagne ‘Bewaar de rust’. De stichting wil meer natuur in de drukste provincie van Nederland realiseren en belooft de aangekochte gebieden voor altijd groen te houden en de rust te bewaren. Dat kan alleen met hulp van donateurs: de Beschermers van het Landschap. Meer Beschermers betekent meer ruimte voor natuur.

Oase van rust
De landgoederen en natuurgebieden van de stichting zijn oases van rust in een provincie waarvan het inwonertal rap groeit. De gebieden van Utrechts Landschap zijn dichtbij, vaak loop of fiets je er zo naartoe. Tijdens een wandeling geniet je van vogelgeluiden, spot je prachtige flora en kun je zomaar oog in oog met een ree staan of de sporen van een das je pad zien kruisen. Utrechts Landschap organiseert op zondag 29 oktober gratis speciale excursies om inwoners kennis te laten maken met de natuur in de omgeving van Amersfoort.

Bekijk de excursies op utrechtslandschap.nl/excursiesbewaarderust.

Directeur Utrechts Landschap Saskia van Dockum: “De urgentie is hoog. Utrechts Landschap wil de rust bewaren in een provincie waar ruimtelijke ontwikkelingen over elkaar heen buitelen. We kopen natuur en erfgoed aan, beheren het op een duurzame manier en vertellen ons verhaal aan iedereen die het wil en moet horen. Zo geven we natuur een stem. Beschermers zijn van enorm belang voor de aankoop en het beheer van natuur en erfgoed.”

Altijd dichtbij huis
Nieuwe Beschermers kunnen in de campagneperiode een welkomstgeschenk kiezen: een Landschapsgids, zeep met kruiden uit de kloostertuin van landgoed Oostbroek of een set prachtige wenskaarten. Daarnaast ontvangen Beschermers drie keer per jaar het magazine Mijn Utrechts Landschap. Het magazine staat boordevol wandel- en doe tips en informatie over de Utrechtse natuur, altijd dichtbij huis.

Help mee! Beschermer worden kan al vanaf € 2,50 per maand via utrechtslandschap.nl/bewaarderust.