Vijver in bos

Op de Krakeling heb je heidevelden. Hoog in de lucht zweeft de boomleeuwerik. Tijdens zijn vlucht kunt u hem horen zingen. Dit zingen stopt, zodra hij zich in spiraalvorm naar beneden laat glijden. De twee poelen hebben grote aantrekkingskracht op juffers en libellen. In de omgeving zijn meer dan tien soorten geteld. Dat is behoorlijk veel voor zulke kleine poelen. Hopelijk vestigen zich hier in de toekomst zeldzame planten zoals de witte waterranonkel en zonnedauw. Op de Krakeling is in het verleden veel zand gewonnen. Het zand is gebruikt bij de aanleg van de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Er staan ook mooie bomen zoals een atlasceder en een paar zeldzame hemlocksparren.

Samen met een gids ontdek je dit prachtig stukje natuurgebied. Je loopt op de Heuvelrug met heuvels, een gevarieerd bos en op de terugweg kom je langs enkele sequoia’s over de Witte Hull.

Praktische informatie

Datum

zo. 12 mei 2024

14:00 – 16:30 uur

Startpunt

De natuurwandeling start bij het parkeerterrein bij het Laantje zonder Eind. Dit is een zijweg van de Krakelingweg in Zeist ter hoogte van huisnummer 29. Je kunt het Laantje zonder Eind inrijden tot aan de witte slagboom.

Eigen vervoer

Parkeren kan op het parkeerterrein bij het Laantje zonder Eind. Dit is een zijweg van de Krakelingweg in Zeist ter hoogte van huisnummer 29.

Kosten

Ticket €5
Kind t/m 12 jaar €3
Beschermer €3
Junior Beschermer (t/m 12 jaar) €2

Reserveren

Vooraf reserveren verplicht. Als je tickets reserveert, dan ga je akkoord met onze activiteitvoorwaarden.

Duur

De wandeling duurt 2,5 uur.

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor bezoekers in een rolstoel.

Toilet niet aanwezig

Honden

Honden aan de lijn.

Natuurwandeling de Krakeling

Excursie

Reserveer