Word Beschermer
Header afbeelding

Eerste lammetjes binnenkort geboren op Heidestein

Drents heideschap met lammetje op Heidestein.JPGdonderdag 15 februari 2018

Vrijwilligers van Utrechts Landschap verwachten dat begin maart de eerste lammetjes geboren worden op landgoed Heidestein. Op het landgoed tussen Zeist en Driebergen grazen Drentse heideschapen die een belangrijke rol spelen in het open houden van de heide. Bezoekers kunnen de komende weken raden hoeveel lammetjes er geboren worden.

Het Drents heideschaap is een enorm sterk ras. Ze lammeren buiten, waarbij temperaturen onder nul geen probleem vormen. Het is het enige schapenras in Nederland waarvan de ooien en rammen hoorns hebben. De dieren zijn dol op het gras en de jonge boompjes die tussen de heide groeien en knabbelen dit weg. Zo blijft de heide open.

Schaapskooi

Thuishaven van de schapen is de Schaapskooi, een oude potstal uit 1884. Op het open veld rond de kooi worden de schapen ’s winters bijgevoerd. De kooi zelf is ingericht als informatiecentrum van Utrechts Landschap. Iedere zondag kunnen kinderen rond 15.30 uur helpen met het voeren van de Drentse heideschapen en binnenkort ook de lammetjes.

Raadactie

Bezoekers aan de Schaapskooi kunnen van zondag 18 februari tot en met zondag 11 maart deelnemen aan de raadactie door een formulier in te vullen en in te leveren. Vrijwilligers van de Schaapskooi maken de winnaar bekend tijdens het Schapenscheerfeest op zaterdag 9 juni.

Wandelexcursie

Op landgoed Heidestein ligt een gemarkeerde wandelroute van 4,5 km die u langs de mooiste plekken van het landgoed brengt. Woensdag 21 februari is er een wandelexcursie over de schapenbegrazing.
Meer informatie en reserveren

« Terug

Delen:

Share Share