Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Bewonersexcursie Toeristisch Overstappunt ‘t Jagerhuys

Zeisterbos Renk Ruiter.JPGvrijdag 17 augustus 2018

Utrechts Landschap, restaurant ’t Jagershuys en gemeente Zeist gaan een Toeristisch Overstappunt (TOP) ontwikkelen in het Zeisterbos. ’t Jagershuys wordt hiermee hét vertrekpunt voor recreatie en natuurbeleving in de gemeente Zeist. Op 1 september 10:00-12:00 wordt het project toegelicht tijdens een bewonersexcursie.

 Het Zeisterbos vormt al 100 jaar een recreatieve trekpleister voor inwoners van Zeist en mensen uit de weide omgeving. Mensen komen er wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur. Gezinnen bezoeken de manenschapen, het hertenkamp en Bezoekerscentrum De Boswerf. Middenin het Zeisterbos ligt restaurant ’t Jagershuys. Van oudsher is deze uitspanning een ideaal recreatief vertrekpunt. De betrokken partijen willen deze plek ontwikkelen tot Toeristisch Overstappunt (TOP).

Nieuwe inrichting

TOP ’t Jagershuys krijgt een nieuwe inrichting. De recreatieve voorzieningen worden verbeterd door de aanleg van familiepaden, een fiets- en paardenstalling en informatievoorziening. Op het voormalige midgetgolfterrein worden nieuwe parkeerplekken aangelegd. De verkeersveiligheid wordt verbeterd door de inrit aan de Woudenbergseweg te sluiten en op de Jagerssingel een extra inrit en schijndrempels aan te leggen. Ook wordt het oppervlak natuur vergroot en de kwaliteit ervan verbeterd. Diverse cultuurhistorische elementen in het Zeisterbos worden hersteld, waaronder een cultuurhistorische laan, het verblijf van de manenschapen en het groene bergje.

Bewonersexcursie

Vanaf eind augustus ligt de omgevingsvergunning ter inzage voor een periode van zes weken. Om bewoners en bezoekers goed te informeren over het project is er op zaterdag 1 september een bewonersexcursie. De bijeenkomst start om 10:00 uur bij ’t Jagershuys en duurt tot ongeveer 12:00 uur. Tijdens de excursie wordt buiten toegelicht hoe TOP ’t Jagershuys eruit komt te zien. Aanmelden is niet nodig. De uitvoering van het project start in het najaar van 2018.

« Terug

Delen:

Share Share