Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

In september start flexteam vrijwilligers natuurbeheer

Aanleg Beestenroute Heidestein 2018.jpgvrijdag 14 september 2018

Voor mensen die ervan houden om buiten te zijn en de handen uit de mouwen te steken maar daarvoor beperkt tijd hebben, start Utrechts Landschap met een flexteam voor vrijwilligers natuurbeheer. Het flexteam is bij uitstek geschikt voor mensen die een aantal keer per jaar in het natuurbeheer willen werken en over natuurwerk willen leren.

Op onze landgoederen en in onze bossen worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, deels door vrijwillige beheerteams die op vaste dagen in de week werken. Veel mensen willen de handen uit de mouwen steken in de natuur maar hen ontbreekt de tijd dit wekelijks te doen.

Daarom richten we een flexteam op voor mensen die een aantal keer per jaar natuurwerk willen doen. Mensen die zich aanmelden voor het team worden geïnformeerd over de data en werkdagen waarop werkzaamheden plaatsvinden en kunnen zich daarvoor inschrijven.

De leden van het flexteam gaan onder leiding van een terreinmedewerker aan de slag in de omgeving van Zeist. Er is een grote variatie aan werkzaamheden, waaronder werkzaamheden die fysieke kracht vergen. Te denken valt aan: het verwijderen van vogelkers, berenklauw en balsemien; zaagwerk met handzaag, hooien.

Een eerste kennismaking met werken in de natuur
Dinsdag 18 september of donderdag 27 september kunnen belangstellenden kennis maken met het werken in de natuur. Ze worden met een kop koffie en iets lekkers op de werkplek door de boswachter ontvangen. Hij vertelt meer over het flexteam en het werk. Na de koffie wordt direct gestart met een klus in een van de natuurgebieden rondom Zeist.

Geïnteresseerden kunnen zich voor één van deze ochtenden aanmelden via https://www.utrechtslandschap.nl/flexteam. In de aanmeldbevestiging staat de exacte locatie.

Deelnemers die de ochtend als plezierig hebben ervaren en vaker buiten willen werken op een hun passende dag, kunnen zich aanmelden voor het flexteam en zullen voortaan informatie ontvangen over klussen waarop ingeschreven kan worden.

« Terug

Delen:

Share Share