Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Bijzondere filmvertoning in shelter vliegbasis Soesterberg

Utrechts Landschap & Filmtheater 't Hoogt - Cinema Buiten.jpgdonderdag 13 september 2018

Utrechts Landschap en Filmtheater ‘t Hoogt verzorgen aanstaande zaterdag 15 september een speciale vertoning van de sciencefiction klassieker ‘2001: A Space Odyssey’ op Park Vliegbasis Soesterberg. Een van de straaljagerhangars wordt voor deze avond omgetoverd in een filmzaal als onderdeel van het Europees Erfgoedjaar. Naast deze vertoning kunnen Beschermers van Utrechts Landschap tot en met december met korting naar de film bij Filmtheater ’t Hoogt in de Utrechtse binnenstad.

De film ‘2001: A Space Oddyssey’ vertelt het verhaal van een ruimtereis naar de planeet Jupiter die niet volgens plan verloopt, en de interactie tussen twee wetenschappers en de kunstmatige intelligentie HAL 9000 die het ruimteschip bestuurt. Deze Oscar winnende film van regisseur Stanley Kubrick uit 1968 is volgens Steven Spielberg een van de beste films aller tijden.

De vliegbasis

Net zoals de film gaat over de problemen van een ander tijdperk, zo ook de locatie. De shelters stammen uit de koude oorlog, een tijd waarin de dreiging vanuit de Sovjet-Unie zeer reëel was en de Amerikaanse straaljagers er dag en nacht paraat stonden. Tegenwoordig is de voormalige vliegbasis een natuurgebied en kan men de shelter waar deze vertoning plaatsvind huren voor evenementen. Het is voor het eerst sinds de openstelling van Park Vliegbasis Soesterberg dat een van de shelters als bioscoopzaal gebruikt wordt.

Europees Erfgoedjaar

Erfgoed verbindt, en daarom is 2018 uitgeroepen tot het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het doel van dit themajaar is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van monumenten en erfgoed. De provincie draagt daar aan bij door geld beschikbaar te stellen voor projecten als Cinema Buiten, met vertoningen op 11 locaties, waaronder paleis Soestdijk en Kasteel Amerongen.

Jubileum

Het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed was echter niet de enige reden voor een feestje: filmtheater ’t Hoogt bestaat 45 jaar, en pakt naast de voorstelling van Cinema Buiten ook uit met een actie voor Beschermers van Utrechts Landschap. Zij krijgen namelijk tot het einde van het jaar op maandag t/m woensdag met €2,- korting op een reguliere voorstelling. Meer informatie: https://www.utrechtslandschap.nl/voordeel

Kijk voor meer informatie en kaarten voor deze speciale vertoning op de website van Filmtheater 't Hoogt.

« Terug

Delen:

Share Share