Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Wagenpark wordt steeds duurzamer

Toezichthouder Thea Sciarone bij hybride wagen Utrechts Landschap.JPGdonderdag 27 september 2018

De kans wordt steeds groter dat je tijdens een bezoek aan de Utrechtse natuur een boswachter of toezichthouder tegenkomt die in een hybride of elektrische auto rijdt. Met een beetje geluk rijdt hij of zij zelfs op een elektrische fiets of motor. Dat komt omdat Utrechts Landschap haar wagenpark stap voor stap gaat verduurzamen.

Utrechts Landschap heeft in haar beleidsplan 2018-2023 een aantal speerpunten geformuleerd, waaronder het verduurzamen van de organisatie. Natuur en milieu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom zet de natuurbeschermer zich maximaal in om bewust om te gaan met energie en grondstoffen. Een van de manieren om het energieverbruik van de organisatie te verminderen is het verder elektrificeren van het wagenpark.

Onlangs heeft Automobielbedrijf Kooijman uit Vianen de eerste hybride wagens geleverd: twee toezichthouders van Utrechts Landschap rijden nu rond in een duurzamere wagen. Een derde toezichthouder rijdt al een tijdje rond op een volledig elektrische motor. Boswachter Joris Hellevoort heeft er zelfs voor gekozen om het grootste deel van zijn dienstreizen per elektrische fiets te gaan maken.

De komende tijd werkt Utrechts Landschap aan het verder verduurzamen van haar wagenpark. Meer over de speerpunten van Utrechts Landschap voor de komende vijf jaar is te lezen op www.utrechtslandschap.nl/beleidsplan.

« Terug

Delen:

Share Share