Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Ontdek de natuur tijdens Week van Het Landschap

UL Herfstmarkt Amerlingen -Dick Jeukens.jpgdonderdag 11 oktober 2018

Utrechts Landschap viert van 13 tot en met 28 oktober 2018 samen met de provinciale landschappen de Week van Het Landschap. In heel Nederland kun je deelnemen aan leuke activiteiten in de natuur. Ga mee met de gidsen van Utrechts Landschap en ontdek de natuur dichtbij huis. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Je vindt ze op www.utrechtslandschap.nl/week.

Onze gidsen vertellen je graag hoe de natuur zich in de herfst voorbereidt op de koude periode. Dat doen zij in gebieden als de Blauwe Kamer, Plantage Willem III, landgoed Heidestein, De Paltz, landgoed Beerschoten, het Panbos en de Kozakkenput. Ook kun je mee met een rondleidingen door Kasteel Loenersloot of over het terrein van Steenfabriek Bosscherwaarden.

Herfstmarkten en -feesten

Landgoed Oostbroek staat op zondag 14 oktober in het teken van een Familiedag. Er is een puzzeltocht, kinderen kunnen knutselen, appels poffen en waterdiertjes vissen. Het landgoed ligt vlakbij De Uithof, op een steenworp afstand van de stad Utrecht.

Op zaterdag 20 oktober is er de jaarlijkse herfstmarkt rondom infocentrum Tabaksschuur Amerongen. Er zijn herfstworkshops, wandelexcursies, midwinterhoornblazers en kinderen kunnen broodjes baken boven de vuurkorf.

Zondag 21 oktober staat landgoed Beerschoten bij De Bilt in het teken van de herfst. Bezoekers kunnen meedoen aan Oudhollandse spelletjes en broodjes bakken. Ook zijn er wandelexcursies en kinderen kunnen een speurtocht doen.  

Nacht van de Nacht

De Week van Het Landschap wordt afgesloten met de landelijke Nacht van de Nacht. Op zaterdag 27 oktober wordt er aandacht gevraagd voor de verstorende werking van licht in de nacht. Utrechts Landschap organiseert diverse ‘donkere’ activiteiten op landgoed Stoutenburg bij Amersfoort en in het Amerongse Bos.

600 vrijwilligers

Op nog meer plekken in de provincie kun je tijdens de Week van Het Landschap bijzondere dingen zien en beleven. Kijk voor een compleet overzicht op www.utrechtslandschap.nl/week. Alle activiteiten tijdens de Week van Het Landschap worden georganiseerd door vrijwilligers van Utrechts Landschap. De stichting heeft een actieve groep van 600 vrijwilligers die excursies en rondleidingen geven, publieksactiviteiten organiseren, de infocentra bemensen, de molens draaiende houden en onze boswachters ondersteunen in het natuurbeheer.

« Terug

Delen:

Share Share