Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Drentse heideschapen op landgoed Bornia aangevallen door honden

Persbericht - Drentse heideschapen op landgoed Bornia aangevallen door honden.jpgwoensdag 24 oktober 2018

Utrechts Landschap is zeer ontstemd over wat er afgelopen donderdagavond op landgoed Bornia is gebeurd. Twee loslopende honden joegen een kudde Drentse heideschapen op. Diverse schapen zijn daarbij aangevallen door de honden. Twee waren zo ernstig gewond geraakt dat ze afgemaakt moesten worden. Van twee schapen is het nog maar de vraag of ze het gaan redden. Honden zijn in het begrazingsgebied van Bornia niet toegestaan. Hoe de honden hier gekomen zijn, is nog onduidelijk. De hondenbezitters zijn inmiddels achterhaald en Utrechts Landschap handelt de zaak nu met hen af.

Toezicht
Voor de natuurgebieden van Utrechts Landschap zijn regels opgesteld, ook voor hondenbezitters. In sommige delen van gebieden zijn honden los toegestaan mits onder appèl en in andere gebieden moeten honden aan de lijn. De handhavers van Utrechts Landschap zien hier op toe. De regels zijn er niet om hondenbezitters te plagen, maar om de dieren in onze natuurgebieden te beschermen.
Utrechts Landschap doet daarom nogmaals een oproep aan hondenbezitters: “Controleer voor een bezoek aan een natuurgebied wat de toegangsvoorwaarden zijn en neem deze regels in acht.” Een overzicht van de regels per gebied is te lezen op www.utrechtslandschap.nl/hond.

Begrazing
Een deel van Bornia wordt jaarrond begraasd door Drentse heideschapen. Deze begrazing zorgt voor het in stand houden van een half open heide- en stuifzandlandschap en daarmee voor het behoud van veel diersoorten, zoals de zandhagedis, de heivlinder, de boomleeuwerik en de gekraagde roodstaart.

« Terug

Delen:

Share Share