Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Help mee met het planten van stinsenbollen op de Natuurwerkdag

Boswachter Joris Hellevoort sneeuwklokjes.JPGvrijdag 26 oktober 2018

Zaterdag 3 november organiseert LandschappenNL voor de 18e keer de Natuurwerkdag. Utrechts Landschap en Landschap Erfgoed Utrecht doen hieraan mee door op landgoed Oostbroek een gezamelijke activiteit te organiseren. Daar kunnen vrijwilligers meehelpen met het planten van stinsenbollen en het opruimen van zwerfvuil. Zoals in de column van boswachter Joris te lezen is worden er onder andere bollen gepoot rond de tuinmuur en langs de slootkanten. Naast de werkzaamheden op landgoed Oostbroek zijn er door het hele land meer als 500 locaties aangemeld door verschillende organisaties en provinciale landschappen.

Handen uit de mouwen

Het doel is om dit najaar in totaal 100.000 bollen in de grond te stoppen. Het effect hiervan is een mooie zee van kleuren in het voorjaar. Om dit mogelijk te maken zijn niet alleen helpende handen, maar ook donaties nodig: voor elke euro die binnenkomt kunnen we vijf bollen planten. Meer informatie over deze campagne is te lezen op www.utrechtslandschap.nl/stinsen.

Lijkt het je leuk om mee te helpen met het planten van onder andere sneeuwklokjes en wilde hyacinten dan kan je je aanmelden op de website van de Natuurwerkdag: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/stinzenbollen-planten-op-landgoed-oostbroek-de-bilt.

« Terug

Delen:

Share Share