Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

10 juni, Dag van het Kasteel

IMG_7782 BEW [1600x1200].jpgmaandag 13 mei 2019

Maandag 10 juni is de Dag van het Kasteel, en Kasteel Loenersloot in het gelijknamige dorp doet hieraan mee. Bezoekers kunnen dit 750 jaar oude kasteel tussen 11:00 en 17:00 bezichtigen en genieten van een aantal leuke activiteiten die de vrijwilligers georganiseerd hebben.

Dit slot werd 250 jaar geleden omgebouwd tot een 18e eeuws buitenhuis, waar tot 1997 een adellijke familie woonde. De laatste bewoonster, barones Madzy van Nagell-Martini Buys, lijkt net even afwezig. Je ziet overal in het kasteel nog herinneringen aan haar. Op zolder is een tentoonstelling ingericht over haar reizen en zijn interviews te zien met mensen die barones gekend hebben. 

Naast deze filmpjes kan je het kasteel van bel-etage tot kasteeltoren bezichtigen, genieten van het uitzicht vanaf de donjon en de geverfde behangsels in de tuinzaal bewonderen. 

Optredens en mini-concerten

In alle vertrekken staan vrijwilligers die al je vragen kunnen beantwoorden, en zijn er verschillende activiteiten gepland. Elk uur wordt er muziek gemaakt: 18e eeuwse barokmuziek op de pianoforte afgewisseld door optredens met fluit en harp.

Parkrondleidingen

Het park van Kasteel Loenersloot is een echt Van Laar-park, ontworpen door deze tuinarchitect uit de 18e eeuw. De kenmerken: veel slingerende paden, heuveltjes en bruggetjes. Er zijn maar weinig zichtlijnen naar buiten, waardoor het park een besloten en romantisch karakter krijgt. Op de Dag van het Kasteel vinden er in het park diverse kinderactiviteiten plaats zoals blikgooien en steltlopen, en kunnen ze zich laten schminken. Er zijn ook drie rondleidingen door het prachtige, intieme park. Ook kan je de kluizenaar bezoeken in zijn hutje in het park.

Reserveren voor een bezichtiging van Kasteel Loenersloot kan hier. Aanmelden voor een gratis rondleiding door het park kan op deze pagina. Of kijk voor meer informatie over het kasteel op www.kasteelloenersloot.nl.

« Terug

Delen:

Share Share