Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Ontdek onze Natuurschatten op de Dag van het Nationaal Park

IMG_6631#.jpgwoensdag 22 mei 2019

Op 24 mei vindt de 20ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Ook op de Utrechtse Heuvelrug wordt dit gevierd. Diverse natuurgebieden die Utrechts Landschap bezit en beheert maken onderdeel uit van dit nationale park. Kom dit weekend genieten in een van de gebieden van Utrechts Landschap.

De Heuvelrug, gevormd in de voorlaatste ijstijd, is het op één na grootste bosgebied van Nederland. De rug en haar flanken beslaan circa 40.000 hectare, met afwisselend loof- en naaldbossen, heidevelden en uitgestrekte weiden en cultureel erfgoed. Als bron voor natuur en cultuur onderscheidt dit eeuwenoude gebied zich met haar rijkheid en verscheidenheid.

Er is veel te ontdekken en te beleven in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: buitenplaatsen, streekproeverijen, natuurschoon en een vroegere militaire basis. Opvallend zijn ook de door bos omsloten akkers, het eikenhakhout en de oude singels. Onze gidsen vertellen je graag meer over de geschiedenis van de natuur en het erfgoed op de Heuvelrug, bijvoorbeeld tijdens een wandeling op 26 mei in natuurgebied de Kozakkenput in Zeist. Reserveren voor deze gratis rondleiding kan hier.

Zelf de prachtige natuur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontdekken? Kijk dan hier voor een mooi aanbod aan wandel- en fietsroutes.

« Terug

Delen:

Share Share