Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Schapenscheerfeest op landgoed Heidestein

Schapenscheerfeest.jpgvrijdag 07 juni 2019

Zaterdag 8 juni is het weer zo ver: de Drentse heideschapen van landgoed Heidestein worden verlost van hun wintervacht. Tijdens dit jaarlijkse feest worden tal van activiteiten georganiseerd en kun je de afgeschoren vacht van de schapen kopen.

De schapen op landgoed Heidestein helpen Utrechts Landschap bij beheren van het natuurgebied. Zonder de begrazing zou het heidelandschap veranderen in bos. Dit is van groot belang, omdat het een landschap is met een hoge biodiversiteit. Je vindt er allerlei bijzondere soorten, waaronder de zandbij, zandhagedis, de heidevlinder en grauwe klauwier.

Tijdens dit feest worden alleen de volwassen dieren geschoren. De pasgeboren lammetjes worden volgend jaar pas geschoren. Nadat de volwassen schapen geschoren zijn, kun je zien hoe schapenwol gespind wordt en kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten.

In de ochtend vindt de prijsuitreiking plaats voor de winnaars die in maart het aantal geboren lammetjes juist wisten te voorspellen. Elk half uur is er voor gezinnen met kinderen een wandeling langs de vijver georganiseerd. De wandeling brengt je door spannende tunneltjes en onze gids vertelt je alles over de geschiedenis van landgoed Heidestein.

Het feest begint om elf uur. De schaapskooi Heidestein is te bereiken vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Prinses Margrietlaan te Zeist. Meer informatie vind je hier.

« Terug

Delen:

Share Share