Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Dag van het Kasteel druk bezocht

Dag van het Kasteel 2019 - Paul.JPGwoensdag 12 juni 2019

Kasteel Loenersloot stond op maandag 10 juni in het teken van de Dag van het Kasteel. De dag was een groot succes en trok ruim 600 bezoekers. Vrijwilligers van Utrechts Landschap organiseerden leuke activiteiten en bezoekers konden vrij rondlopen door het kasteel.

Utrechts Landschap zorgt voor het behoud van het 750 jaar oude Kasteel Loenersloot. Dat doet Utrechts Landschap in opdracht van Stichting Kasteel Loenersloot. Rien Derks van de vrijwilligerscommissie Kasteel Loenersloot vertelt over het succes van de Dag van het Kasteel: ‘De dag trok enorm veel bezoekers. We hadden geluk met het prachtige weer. Het was een heel geanimeerd en gezellig publiek’. 

Elk uur kon een nieuwe groep bezoekers vrij rondlopen door het kasteel. In de vertrekken stonden vrijwilligers die vragen konden beantwoorden. In een van de vertrekken vond een miniconcert plaats. Hier werd 18e eeuwse barokmuziek op de fluit en harp gespeeld.

In een ander vertrek waren prenten van het oude kasteel te bezichtigen en werd een video getoond over de laatste bewoonster van het kasteel: barones Madzy van Nagell-Martini Buys. De barones heeft tot eind vorige eeuw in het kasteel gewoond. Bezoekers genoten van deze video terwijl ze in de rij stonden om een kijkje op zolder te kunnen nemen. Hier was een tentoonstelling ingericht over de reizen van de barones.

Om een indruk te geven van het leven op het kasteel liep er deftig personeel rond: een butler en het hoofd van de huishouding. In het park buiten het kasteel kon een bezoek worden gebracht aan een kluizenaar in zijn hutje. Buiten konden kinderen ook blikgooien, sjoelen of zich laten schminken en in de kasteeltuin werden rondleidingen gegeven.

Wil je zelf graag een kijkje nemen in het kasteel? Reserveren voor een bezichtiging van Kasteel Loenersloot kan hier.

« Terug

Delen:

Share Share