Doneer Word Beschermer
Header afbeelding

Nieuwe stelling voor Binnenmolen

Binnenmolen in Rhenen.jpgvrijdag 05 juli 2019

De Binnenmolen in Rhenen is toe aan een opknapbeurt. De in 1893 gebouwde korenmolen van Stichting De Utrechtse Molens diende vanaf 1934 als uitkijktoren. De houten stelling is inmiddels meer dan vijftig jaar oud en moet vernieuwd worden. Molenaar Henk Bosman gaat na de zomer aan de slag, zodat hij de molen weer veilig kan laten draaien.

Stelling is onmisbaar

De stelling is onmisbaar: vanaf de stelling kan de molenaar de molen kruien om de wieken op de wind te zetten. Daarnaast biedt de stelling van de hoge Binnenmolen een prachtig uitzicht. Vanaf de stelling kijk je uit over Rhenen en de Neder-Rijn met haar uiterwaarden. Plaatselijk noemen ze de molen dan ook wel: de Panoramamolen.

Hout uit eigen bos

Vandaag de dag is de molen bewoond door molenaar Henk Bosman. Henk zal de houten stelling zelf restaureren. Bijzonder is dat de stelling wordt gemaakt van hout uit eigen gebieden van Utrechts Landschap. Dit hout is gezaagd en gedroogd in de timmerwerkplaats van Utrechts Landschap te Bosch en Duin.

De restauratie is mogelijk gemaakt dankzij prachtige bijdragen van het Molenfonds, het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug, de stichting Het Voormalig Gast- en Weeshuis in Rhenen en de Rabobank Vallei en Rijn.

« Terug

Delen:

Share Share