Word Beschermer

Voorterrein Molen De Valk heringericht

Ingebruikname voorterrein 19 okt 2018.jpg

In de afgelopen maanden is het voorterrein van Molen De Valk grondig onder handen genomen. Zo is de bestrating vernieuwd en hebben de timmerlieden van Utrechts Landschap picknickbanken gemaakt van hout uit eigen bos. Als sluitstuk op de herinrichting werd in oktober het kanon onthuld door de burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort en directeur-rentmeester Saskia van Dockum van het Utrechts Landschap.

Windroos

Het kanon heeft vroeger deel uitgemaakt van de verdedigingswerken van Montfoort. Maar dit geschut uit 1832 is niet het enige historische element aan deze opknapbeurt. In de bestrating van het voorterrein is een prachtige windroos gelegd van kasseien uit de jaren '30 met als kern een oude molensteen. 

« Terug